Let op feestdagen
15-11-2018  10:20

Let op de feestdagen komen er aan. En ook ik ga aantal dagen van de kerstvakantie met de kinderen opstap. Dus wees op tijd om een afspraak te maken. 

06-21500819 

Of 

Mamskroes@gmail.com 

1 januari 2019
15-11-2018  10:18

Per 1 januari gaat de prijzen veranderen. 

Scheerhondjes (kruisingen/boomers) vanaf 40 euro.

Het uurtarief gaat naar 37.50 per uur per persoon. 

 

Bij grote/zware klussen zal er betaalde hulp worden ingeschakeld. Hierdoor is het niet zo belastend voor de hond. Dit zal van te voren met u worden besproken.

 

Dus als WE dan 2 uur bezig zijn is dat het dubbele  tarief ivm 2 personen. (als het niet duidelijk is dan hoor ik dat graag.)

 

Ik zie u graag in 2019

Let op met warm weer
16-05-2018  08:05

 

Tarief verhoging
04-12-2017  09:01

Na 2 jaar heb ik toch besloten om met 2.50 in het uur omhoog te gaan. Dus mijn uurprijs wordt 35 euro.

ik hoop u snel te zien

Bel snel voor een afspraak 

0621500819

 

 

LET OP
22-06-2017  15:29

LET OP

BRENG DE HOND OP TIJD LANGS

DESNOODS EEN KEER EXTRA TUSSEN DOOR

ZODAT HET VOOR DE HOND GEEN PROBLEMEN GEEFT MET DEZE WARMTE.

OVERVERHITTING DOOR EEN DIKKE VACHT? 
Door Jet Bijen-Veldhoen : specialiste Vacht en Vel.

Er bestaat veel onwetendheid over hyperthermie, of oververhitting bij dieren. In veel gevallen worden vachten afgeschoren, uitgedund of van de onderwol ontdaan. Ik wil graag een lans breken voor het behoud van een intacte vacht...Ik hoop dat dit onderbouwende verhaal duidelijk is voor professionele vachtverzorgers én voor eigenaren...

Het lichaam van hond of kat moet een constante temperatuur houden, 38 tot 39 graden, afhankelijk van de grootte van het dier. De dekharen, de onderwol, de huid en de onderhuid (met vetcellen) vormen samen de isolerende factor. In elk seizoen moet de lichaamstemperatuur constant blijven. Dat geldt dus zowel tijdens een winterwandeling bij --15° C als een uur daarna als de hond voor de kachel ligt bij +25 °C.
Ook 's zomers ; liggend in de hete zon of op een tochtend hoekje naast het terras, binnenin het hondenlijf blijft het steeds 38 °tot 39 °C.

De vacht is 'slechts' een onderdeel van de isolatie, maar wel een heel belangrijk deel.
Denk eens aan je thermoskan, die bij het schaatsen de chocolademelk warm houdt en 's zomers de limonade koel. Zou je die dranken in een gewone, enkelwandige fles doen dan koelde je chocolademelk af en werd de limonade warm. De dikte van de wand, en dan vooral de isolerende luchtlaag ertussen, is dus duidelijk van belang. Die luchtlaag is in ruime mate aanwezig tussen de haren, en dan met name in de onderwol in de vacht.
Bovendien werkt de vacht als een parasol, zodat de zonnestraling de gevoelige huid niet direct bereiken kan. Zonverbranding door UV-B straling, en DNA-schade door UV-A straling wordt door een intacte, gepigmenteerde vacht tegengegaan. Zeer kortharige en ook alle wit/lichtgetinte dieren zijn daarom extra gevoelig. 
Vergelijk de werking van de thermoskan nog eens als deze in de badtas tussen de handdoeken zit of juist pal in de zon staat...

BONTJAS...?
Helaas wordt de vacht van huisdieren ten onrechte als een extra bontjas gezien die in de zomer zou kunnen worden afgeworpen. Maar die vergelijking gaat niet op. 
Natuurlijk, als wij mensen in de zomer een bontjas dragen (bestaande uit een dierenhuid mèt onderwol èn bovenharen van het pelsdier) krijgen we het ongelooflijk heet. Wij hebben een regulatiesysteem waarbij de huid warmte kan afgeven. Dan kan daar beter geen bontjas, eigenlijk een behaarde lap leer omheen gedragen worden!
Als mensen in een 'te warme' omgeving zijn ( +25 graden) of zelf warmte-overschot creëeren door inspanning wil ons lichaam die warmte kwijt. De bloedvaten verwijden zich, de (huidhaarvaten kleuren je vel dan rood) zodat het bloed warmte kan afgeven aan de koelere omgeving. Bovendien voeren exocriene (op de huid uitmondende) zweetklieren lichaamsvocht af. Daarbij verlaat niet alleen dat vocht maar ook de warmte het lichaam. En nog mooier is dat dat vocht verdampt op de huid, wat ook weer verkoeling geeft.

Dit systeem werkt niet bij pelsdieren zoals honden en katten. Hun apocriene zweetkliertjes, die uitmonden in de haarzakjes dienen om huid, haar en huidflora in conditie te houden, samen met talgkliertjes. Met warmte-afvoer heeft dat echter niet van doen. De exocriene, op de huid lozende kliertjes in de voetzooltjes zijn vooral bedoeld om geursporen achter te laten. Daarom vindt een opgejaagde, gevluchte hond jou en de auto terug in het bos. Zo'n klein oppervlak bergt te weinig zweetklieren om een heel hondenlijf af te koelen.
De voeten in een bak koud water zetten heeft ook weinig zin. De bloedvaten in de onderpoten zullen zich dan toeknijpen, zoals dat gebeurt in sneeuw waarbij er geen warmte verloren moet gaan.

GEEF DE HOND ZIJN ZIN...LAAT DIE KAT MAAR GAAN
Wat is dan wel de manier om met een volbehaard huisdier de zomer veilig door te komen?
Laten we eens kijken wat het beestje zelf doet...
Allereerst valt het op dat een hond al snel gaat hijgen, zowel bij inspanning als in een warmere omgeving. Het is een mechanisme waarbij de warmte via de ademhaling aan de omgeving wordt afgegeven. Feitelijk wordt de warme uitgeademde lucht uitgewisseld met koelere omgevingslucht, een heel efficient systeem dus. 
Dat hijgen is niet zielig, maar wij raken wel geattendeerd, bezorgd of misschien zelfs geïrriteerd door dit gehijg. Laat hem echter liever gewoon hijgen, en beklaag hem niet. De extra aandacht die hij ermee krijgt maakt dat hij graag in jouw buurt komt hijgen. Je beloont hem er immers voor met een vriendelijk woord of gebaar.
Katten hijgen in warme weersomstandigheden nauwelijks maar kiezen een houding en een ligplaats waar ze er het minst last van hebben. Let er bij hen op dat ze niet per ongeluk opgesloten raken (tuinhuis, zolder) waar ze verstoken zijn van drinkwater en kattenbak.

Een extra manier om warmte af te voeren is plat op de buik op een koele ondergrond te gaan liggen. De bloedvaten in (schaarser behaarde) oksels en liezen zullen zich verwijden zodat de toegenomen bloedtoevoer langs die weg warmte aan de koudere ondergrond kan afgeven. Na een tijdje staat het dier dan op, neemt misschien een slok water (door te hijgen verliest het vocht) en ploft iets verderop neer op een nieuwe koele ligplaats, de vorige is immers verwarmd geraakt. 'Hij weet niet waar hij het zoeken moet'? Hij weet het juist drommels goed!

TROPENROOSTER
Het bioritme van de huishond heeft zich behoorlijk aangepast aan ons leefschema. Tijdens warmere perioden moeten we dit toch liever laten varen. Plan de wandelingen in de randen van de dag, blijf tussen 12 en 3 uur 's middags uit de (dan sterke) zon en àls er al gespeeld of getraind moet worden (?) doe het dan als 's avonds de koelte invalt. Heel veel honden zijn zonaanbidders en je snapt soms niet hoe ze het in de blakerende zon uithouden. Zolang het een gezond dier betreft hoeft dit geen bezwaar te zijn. De koudere ondergrond vormt meestal net de tegenhanger van de hete zon, zodat de lichaamstemperatuur in balans blijft. Voor honden met artrose kan lang op een te koude ondergrond liggen stijfheid opleveren. Overleg dan met de dierenarts of medicatie mogelijk is.
Katten trekken zich doorgaans minder van 'ons' leefritme aan, en stemmen hun activiteiten vanzelf wel af op de omgevingstemperatuur.

BESCHERMENDE VACHT
Wees je er wel van bewust dat een dunne of getrimde vacht, zeker met weinig tot geen pigment, zonnestraling doorlaten. Het dier zelf heeft daar geen weet van en kan verbrandingen en erger oplopen. Ook (niet tot) matig gepigmenteerde, kortbehaarde oren en snuiten van 'normale vachten' zijn gevoelig voor zonnebrand en uiteindelijk voor huidtumoren. Laat de zonliefhebbers gewoon niet buiten tussen 12 en 3 uur 's middags; siësta!

Samengevat...laat de kat met rust en een hond lekker hijgen. Sta hen toe de koelste plek op te zoeken en neem een hond niet mee op wandelingen. Laat hem niet werken, lok geen spel uit en vermijd opsluiting in een kleinere ruimte. Kortom, laat hen lekker lui zomervakantie houden. Is een hond van een erg actief type, dwing hem dan tot rust en laat de bal thuis.

Laat de onmisbare, huidbeschermende vacht zoveel mogelijk met rust. Natuurlijk moet deze klitvrij zijn maar laat de onderwol zoveel mogelijk intact. Déze haren vormen juist de isolerende thermoskanlaag! Voor honden met vachten die geknipt, geschoren of geplukt moeten worden is het belangrijk een vachtlengte van zeker anderhalve, bij lichte dieren zelfs meer centimeter, te sparen. Een verstandige trimmer weet ervan.
Nog iets om over na te denken...
De meeste huishoudens worden 's winters verwarmd tot 22° C of zelfs meer. Dan houden zij hun jas ook binnen aan, toch?
Verspreid dit bericht gerust....En een fijne zomer gewenst.

Jet en Wim Bijen
Praktijk voor Huid en Vacht ○ Verstand van Vacht en Vel ○ Vacht en Vel Leshotel. Docent diverse Opleidingen waaronder Hondentrimmen Huisdierkennisinstituut HKI Bunnik, Kattentrimmen en vachtverzorging bij o.a. HKI Bunnik, KGA Amsterdam en Syntra West in België.
Wandeldreef 4, 4527 BX Aardenburg 0117 45 32 98


Help mijn hond verhaart.
07-06-2017  20:06

Help mijn hond verhaart. 

Dat is wat ik vaak hoor.

Mijn vraag is dan ook wat voor soort type vacht ze hebben.

Elke vacht heeft baat bij de was en blaas methode die ik toepas in mijn trimsalon.

Dan is het ook belangrijk welke kam u gebruikt. En hoe vaak.

 

Heeft u daar vragen over laat het me weten.

 

Nieuwe jaar
01-01-2017  14:36

Zo het is vandaag 1 januari.

Tijd voor aanpassingen.

Zo zijn wij dinsdag woensdag en zaterdag open op afspraak.

In grote uitzonderingen kan daar vanaf geweken worden.

 

Het uur tarief blijft het zelfde  +/-32.50 

Maar in belang van de hond blijf ik adviseren kom op tijd zodat het geen lange sessie wordt.

Voor uw viervoeter is 2x een 1.5 uur leuker dan 1x 4 uur

 

Wel krijgt u 5% korting ( op nieuwe afspraak)  als u direct een afspraak maakt voor een volledig trimbehandeling.

 

 

 

 

Wat kost een Trimbehandelig?
08-06-2016  10:31

Wat kost een trimbehandeling?
Natuurlijken snap ik het dat u de prijs van het trimmen van uw hond graag wil weten voor u een afspraak maakt, maar de als het gaat om een professionele en liefdevolle behandeling zou dit niet het belangrijkste moeten zijn. U laat tenslotte uw kinderen toch ook niet bij de eerste de beste achter? Ik wil u daarom vragen om onderstaande aandachtig te lezen. Is de prijs het enige waarin u geïnteresseerd bent, dan bent u bij mij niet aan het juiste adres.
Ik ben begaan met welzijn van het door u aan mij vertrouwde huisdier en behandel hem of haar zonder onnodige stress. Elk dier is uniek en ik zal uw huisdier de behandeling geven die ik geschikt acht voor hem of haar, daarbij rekening houdend met onder andere de rasstandaard, uw persoonlijke wensen, de algehele conditie en de omstandigheden waarin hij of zij leeft.
Een professionele trimster, of deze nu gevestigd is in een bedrijfspand of aan huis of een mobiele trimsalon of bij u aan huis komt, heeft al heel wat investeringskosten gemaakt voor ze haar diensten aanbiedt. Allereerst is dit een vakopleiding van gemiddeld anderhalf tot twee jaar waarin er naast de praktische vaardigheden ook veel theoretische kennis over bijvoorbeeld de anatomie, fysiologie, gedrag en voeding, wordt verworven . Dan is er nog een hele lijst met materialen, gereedschappen en benodigdheden die aangeschaft moeten worden die zorgen voor een professioneel eindresultaat, maar tevens veilig zijn voor uw huisdier. Naast een eventuele verbouwing, is onderstaande lijst een kleine indicatie van de eenmalige, maar ook maandelijkse kosten:
• Gas, water en licht
• Huur
• Shampoo en andere producten
• Reiniging en desinfectie
• Tondeuse en scheerkoppen
• Scharen
• Kammen en borstels
• Waterblazer en föhn
• Bad
• Trimtafel
• Bijscholing
• Lidmaatschap brancheorganisatie
• Vakbladen
• Verzekeringen
Dus misschien ben ik niet de goedkoopste, maar ik ben het geld meer dan waard! Mijn prijzen weerspiegelen het eindresultaat en de bijbehorende kwaliteit. Uiteraard hoort daar ook service en garantie bij, dus mocht u ondanks het feit dat ik altijd 100% mijn best doe, toch een keer minder tevreden zijn, dan zal ik altijd mij best doen om u tevreden te stellen.
Mocht u dus op zoek zijn naar een professional met passie voor haar werk, liefde voor uw huisdier en waar de prijs niet ten koste gaat van het voorgaande, dan heet ik u en uw huisdier uiteraard van harte welkom.
Met vriendelijke groet,

Trimsalon Brischa

Muil korf ja of nee?
16-05-2016  20:40

Tja dan krijg je ineens telefoon met de vraag of ik een muilkorf heb voor haar hond een Berner Senner.

Want wat blijkt de hond hapt bijt als ze hem willen kammen.

Uitgelegd dat ik  met de was en blaas methode weinig tot niet met kam werk.

Dus een afspraak gemaakt en de reu kwam in de trimsalon. Eerste indruk een terughoudende hond.

Wij hebben even koffie gedronken zodat de lieve Ton kon rond snuffelen. Tussen door vriendjes worden met hulp van lekkere koekjes. Vissnoepjes was het niet maar buffel long dat deed het hem.

Samen de hond in bad en  wassen maar hond was erg angstig maar met veel geduld zijn we heel ver gekomen. 2 uren met hem bezig geweest. Hij was nog niet klaar maar voor nu was het echt genoeg. Ik wil geen strijd met de hond. Hebben we beide niks aan. 

Hij komt binnenkort weer zodat het normaler wordt en geen strijd is. 

 

 

Schapendoes klitvrij
19-04-2016  10:02

Een schapendoes is een hond met een dubbel vacht die isoleert mits het klitvrij is. Als de je vacht gaat knippen/scheren beschadig je de vacht en is het hele haarcyclus op hol. en kan de vacht de huid niet meer beschermen waarvoor de vacht bedoeld is. Plus dat als je de vacht beschadigd het nog sneller klit.

Als je een pupje hebt aangeschaft moet je direct al beginnen met gewenning met de kam. Ik zeg ook bewust een kam en geen borstel omdat een kam tot de huid komt en met de borstel aai je over de vacht heen.

Zorg dat je altijd de huid ziet bij elk plukje haar wat je optilt.

rond de 9 a 10 mnd gaan de jonge honden grote vacht wissel doen. Dat is een lastige periode. Met twijvel vraag een trimmer in de buurt of contact met mij.

Schapendoes bij trimsalon Brischa

 

Wist u dat?
16-04-2016  18:49

Wist u dat?

 

Dat u welkom ben voor alle vragen.

 

Vaste klanten hun eigen korting verdienen

 

Vaste klanten tussendoor welkom zijn voor nagels knipen en of haren voor de ogen vrij maken.

 

Rasspecialisatie voor langharige rassen

 

Demonstraties geef

 

Bij bepaalde clubdagen aanwezig ben voor informatie over de vacht verzorging.

 

 

En dat allemaal verzorgt door Marije kroes van Trimsalon Brischa

 

Afgelopen week een grote opfris klus
13-03-2016  10:00

Golden Retriever Sanne     Golden Retriever Sanne

Het is altijd leuk als je onverwachts nieuwe klanten krijgt. Terwijl ik met hun hond bezig ben komt ze halverwege de trimbehandeling, van oh zou je Sanne onze Golden Retriever willen doen. Die heeft al een jaar geen trimsalon gezien en tijdens onze verhuizing is het ons ook niet gelukt. Ik zo tuurlijk leuk. Ik zal haar weer opfrissen. 

Het kleine hondje was klaar dus hebben we gewisseld. Sanne was een teefje wat ze hadden over genomen dus ze was wat terughouden maar heel zacht. Gelukkig was het een lekker eter dus met vissnoepjes werden we gauw vriendjes. 

Haar vacht was echt smerig en vol oud dof haar. Sanne Loopt meerderdeel lekker buiten met hun Husky. 

Dus op in bad. Deze vacht had 3 wasbeurten nodig en daarna de creme. Wat een haar kwam er al los, fijn dat maakt het een stuk makkelijker voor hond en mij.

Na 2 .5 uur was ze helemaal opgeknapt. Nu zal ik de baasjes om de 3 maand een reminder sturen want dan is het niet zo lange sessie en is het veel fijner voor de hond. 

 Golden Retriever met Badjas chillcoat  Golden Retriever Klaar

Een briard naar de show
06-03-2016  18:18

Voorbereiding van de hondenshow.

Als eerste moet de hond goed onder controle zijn en ten tweede een klitvrije vacht hebben.

Als ik een briard showklaar wil hebben gaat deze eerst in bad. Ik was ze 2x met goede shampoo en daarna in de vachtverharder conditioner van Jean Peau.

Doordat ik met de waterblazer werk, wordt de vacht heerlijk luchtig. Met de waterblazer wordt het oude doffe haar verwijderd.

De haren tussen de kussentjes van de voetzool knip ik gelijk met de kussentjes.  De hubertusklauwen worden gecontroleerd en zo nodig bijgeknipt. 

Moet uw hond ook naar de tentoonstelling en wilt u met een frisse klitvrije hond verschijnen. Neem gerust contact met me op.

 

06-21500819

Jolie senna vd boksenberg bij de winner show in amsterdam